VEDLIKEHOLD AV RULLESKI

Det er viktig å tenke vedlikehold også på rulleski. Men vedlikeholdet er faktisk veldig lett.

  1. Hold rulleskiene rene
  2. Hold rulleskiene tørre
  3. Oppbevar i romtemperatur

Salt er viktig å få bort fra skiene, så spyl dem etter trening hvis de blir skitne. Men pass på å tørke dem i romtemperatur. Ikke lagre dem i kald garasje.

De fleste rulleski har lukkede systemer, og det skal være unødvendig å bruke olje, fett og lignende. Så forsøk ikke å rense skiene med fettløsende midler, det kan skade skiene. Bruk altså ikke rustløser som WD40, 5-56.

Merker du at det glipper, så kan det hjelpe å stramme litt i boltene på bakhjulene.

Men er hjulene helt låste, er eneste utvei å åpne opp lagrene, gjøre rent og sette inn med fett. Du bør imidlertid vite hva du gjør. Flere butikker tilbyr hjelp til en slik operasjon.

KLARGJØRING AV RULLESKI

Vi håper du har tatt var på rulleskiene igjennom hele året. Allkevel kan det være fint med en overhaling av hjulene og lager før sommerens første tur.

To filmer som viser hvordan smøre og renske rulleskiene finner vi her hos Oslo Sportslager.

Fra SWENOR:

Vedlikehold av rulleskiene er meget enkelt. Det eneste man skal gjøre er å holde dem rene og tørre. Etter en sølete tur skal man helst vaske skiene, men viktigst av alt er å holde dem tørre. Oppbevar skiene i romtemperatur når de ikke brukes. Legg dem på et varmt gulv for raskere tørk. Lagrene på Swenor rulleski er forseglede kvalitetslager. Disse krever ingen olje eller fett. Bruk av rustløser som WD40, 5-56 og lingnende må ikke brukes. Dette vil trenge inn i lagrene og drive ut fettet.

Reklame